2008-2009


Potáborové setkání - 5. až 7. září 2008

balonková párty

Fotky jsou zde
První víkend v září jsme zavspomímali na léto a to na tábory Ztracené pohádky a Kids English Camp. Vítáni byli samozřejmě i ti, kdo s námi na žádném táboře nebyli.

Připravili jsme famózní páteční start: balónkovou párty se závěrečnou vodní bitvou. V sobotu hry, táborové fotky.
Pozvánka na balónkovou párty a na potáborové setkání .

Fotky jsou zde

26. - 28. 9. 2008 - Velké dorostové setkání s bojem o hrad Orlík

Orlík Dostali jsme pozvání na Velké dorostové setkání pořádané Dorostovou Unií.
Akce byla pro děti od deseti let.

Více na pozvánce

tady jsou fotky od Aleše a tady další (web Dorostové Unie)

Bůh, Orlík – bitvy a kamarádství

Už jsme tu, a kdo ví, co nás čeká?? Byla jedna otázka, co jsem si položil, když jsem pod Orlíkem vystoupil z auta. Celkem 10 dorostů a dobývání hradu… Milé přivítání a ubytování ve zdech, no spíš sklepích Orlíku, někteří i pod širákem a pak večerní program, tak to byl pátek. Sobota ráno – snídaně a teplý čaj, který přišel vhod po studené noci, a pak to začalo. Dva přátelští králové a jeden strom a spor o jedno jablko. Nedohodli se a nedalo se nic dělat, každý povolal své vojsko do bitev. Bojovalo se o bránu, věž a nakonec boje byly i na nádvoří Orlíku. Po sečtení všech bodů z bojů vyhráli modří, byl verdikt kronikáře, který nás provázel celým dnem. Přípitkem na přátelství, slavnostním pasováním, hostinou a večerním programem jsme zakončili den. A neděle? Hry, souboje a samozřejmě shromáždění pod širým nebem. Oběd, vyhlášení nejlepších, pak úklid a hurá domů. Díky, Pane Bože, za tuhle akci, ochranu, počasí a taky za lidi, kteří Ti slouží, protože bez Tebe, bez nich by nebylo téhle akce. Nevznikla by nová kamarádství a ani ty nádherné úsměvy dětí. A otázka na závěr: Co za rok, HoHo, bude repete???
Aleš Novák.

17.10 2008 - Bitva o skálu

Bitva pro ty, co se nemohli zůčastnit velké bitvi o Orlík, nebo se jim bitva tak zalíbila, že si ji chtějí zopakovat. Více na pozvánce (jpg)

24.-27. 10. 2008- Podzimní prázdniny

Strávili jsme tři dny na faře v Havlíčkově Borové. Zažili jsme spoustu legrace a her, ale i příběhů a písniček.
Podrobné informace zde (pdf)

Fotky zde
a další tady

31.10. 2008- Výstava o bibli

bible Plakátek zde (jpg)
Zajímavosti o bibli, příběhy, hry. rukodělná činnost...

19. prosince 2008 - Vánoční Lavina



Fotky zde

leden 2009 - Dny anglického jazyka na Lavině


akce 16. a 23. ledna jsme měli Lavinu s angličtinou. Našimi hosty byl americký tým studentů z Taylorovy Univerzity. Zahráli jsme turnaj v piškvorkách a lodích.
Celý plán aktivit amerického týmu zde

Bobování s američany - fotky

Fotky z Laviny

30. ledna až 4. února 2009 - Jarní prázdniny Havlíčkova Borová 2009

V pátek 30. ledna jsme vyrazili na pobyt na faru do Havlíčkové Borové. I když se prázdniny jmenují jarní, podle fotek určitě poznáte, že šlo spíš o zimní akci. I přes zimu se nám podařilo obcestovat celý svět za pět dní. Kromě toho jsme se dozvěděli něco o době po smrti Pána Ježíše, první církve, o Štěpánovi a Pavlovi.
Fotky jsou zde

3. března 2009 - Pizza párty

3. - 5. dubna 2009 - Víkendová akce

Promítal se film Princ Kaspian, vyzkoušeli jsme si biblickou stezku v jen pro Lavinu a navštívili jsme Chotěbořské Pašijové hry (divadlo o životě a ukřižování Ježíše pod širým nebem)
Pozvánka na biblickou stezku (a pěšinku) ke stažení zde

Více o stezce najdeš na stránkách dorostové unie

Indiánská válka - 25. dubna

Indiánská válka - tradiční souboj Horní Krupé a Havlíčkova Brodu o totem.
Před indiánskou válkou proběhla společná Lavina s Broďáky a přespání ve sboru.

Fotky z války

8. května 2009 - Biblická pěšinka

V pátek 8.5. proběhlo regionální kolo pěšinky. Zúčastnili se čtyři týmy, havlíčkobrodský, kutnohorský a dva naše. Dopadli jsme na jedničku. Vyhrál tým složený ze Samuele, Honzy N. a Jíři . Hned za nimi na druhém místě se umístili Honza H., Esterka a Káťa.
Vítězům blahopřejeme

5. června 2009 - párty s otazníkem

Speciální Lavina plná hádanek, hlavolamů, poznávání tajemného pana ?

26. června 2009 - Poslední Lavina s vyhodnocením soutěže

Výsledky soutěže

4. až 11. července - Kids English Camp v Rozsochatci

Prožili jsme týden plný angličtiny, her, písniček a zábavy. Z Ameriky dorazili tři rodilé američanky. Kromě angličtiny jsme si přiblížili příběh starozákoní postavy Josefa. Navštívila nás dopravní policie, dále policisté se cvičenými psy, vojáci třicetileté války, prošli jsme si fotbalovým tréninkem, našli jsme ztracenou hlavu rytíře z Ronovce a ochutnali jsme i typické americké jídlo HOT DOG.
Více o letních pobytech 2009 na Tábory 2009

9. - 16. srpna 2009 - Lavina na Divokém západě

Tak jsme se konečně dočkali - stanový tábor.
Vyrazili jsme na divoký západ budovat nové osady. Rozdělili jsme se do dvou družin (Mustangové a Banditi) a každá skupina budovala své město. Za hry, práci, noční hlídky ... jsme získávali dolary, které jsme mohli použít na stavbu města, nebo si je schovávat a pak je utratit v salonu.
Obydlili jsme nádherné tábořiště na jihu čech u Jindřichova Hradce. Poslední večer jsme byli svědky kovbojské show a následně jsme si vyzkoušeli jak se práská s bičem. Celý pobyt bylo možné vyrábět různé umělecké předměty jako naušnice, náhrdelníky, nebo náramky.
Kromě zábavné části programu jsme měli i část duchovní. Společně jsme se učili Žalm 23 a také jsme pronikli do do desatera.
Více o letních pobytech 2009 na Tábory 2009
(aktualizováno 4. 3. 2012) pdftisk


Dnes navštívili stránky 2 lidi, celkově už 61040 lidí.

emailadministrace stránek
Stránky Laviny Horní Krupá
Kontakt na administrátora : Milos.Matejicka@seznam.cz
TOPlist