• Vánoční radost pro Ukrajinu

    Milé sestry, milí bratři,
    V závěru letošního roku 2006 Diakonie Církve bratrské bude pokračovat v projektu Vánoční radost pro Ukrajinu . Radost můžeme udělat baličky, které připravíme, a které budou odvezeny do oblasti Rachivského rajonu v době, kdy na Ukrajině slaví Vánoce, tj v prvních dnech ledna 2007. Budou rozdávány nejen v modlitebnách při bohoslužbách, ale také při návštěvách v chudých rodinách ve spojení s misií. AHOJAHOJ Pro inspiraci uvádíme, co by mohl obsahovat každý balíček pro dítě:
    hračku
    psací potřeby (např. tužky, pastelky, ořezávátko, gumy, bloky, omalovánky, fixy, křídy)
    hygienické potřeby – jen v originálním obalu! (např. šampón, mýdlo, kartáček a pasta, hřeben)
    drobné věci: tričko, ponožky, čepici, kšiltovku, rukavice, vlasové sponky
    a gumičky, sluneční brýle,
    dopis dítěti nebo jeho rodině – (v něm může být příjemce nebo jeho rodina oslovena dítětem nebo rodinou, která balíček posílá, můžeme přiložit namalovaný obrázek od dětí s krátkým přáním v češtině, v ruštině nebo angličtině)
    Prosíme Vás, pokud budete do balíčku dávat použité hračky, aby byly maximálně zachovalé a všechny ostatní věci, aby byly nové!!!
    Opět velmi prosíme nedávat do balíčků žádnou sladkost!!!
    Jakékoliv potraviny v balíčcích, objevené na hranicích, přinášejí značné potíže při celních kontrolách. Pokud byste rádi dětem na Ukrajině dopřáli čokoládu nebo oplatky, můžeme je nakoupit přímo v místě.
    Navrhujeme udělat radost balíčkem i starším lidem (na Ukrajině žije mnoho vdov).
    Lze připravit podobné balíčky ale s obsahem pro starší lidi:
    hygienické potřeby – jen v originálním obalu! (šampón, mýdlo, hřeben, krém na obličej, tělový krém, heřmánkovou či jinou bylinnou mast a pod.)
    drobné věci: teplé ponožky, čepici, rukavice, šátek, šálu a pod. z teplého oblečení.
    dopis nebo pozdrav přáníčko na pohlednici
    Prosíme, aby všechny věci byly nové!!! V žádném případě nevkládat potraviny, léky!!! Můžete tím ohrozit dovoz všech dárků!!!
    Počet samolepek pro označení balíčků (dívky a chlapci dětské balíčky, muži a ženy balíčky pro staré lidi) si u nás objednejte buď telefonicky 222 585 733 nebo e.mailem: diakonie@cb.cz, samolepky vám pak pošleme.
    Na systému svozu balíčků a jejich dopravě na Ukrajinu nebudeme nic měnit. Sbory v prosinci odvezou své balíčky na sběrná místa, odkud budou dopraveny do centrálního. Sběrová místa Vám včas sdělíme.
    „Akce „Vánoční radost pro Ukrajinu“ pomáhá vytvářet trvalé vztahy mezi sbory na Ukrajině a našimi sbory. Na základě techto vztahů můžeme začít pracovat na další trvalejší spolupráci jako projekt adopce na dálku“ či projekt spolupráce mezi sbory u nás a na Podkarpatí.
    Současně s touto výzvou Vám zasíláme Zprávu bratra Daniele Fajfra z cesty na Ukrajinu v říjnu 2006.
    Doporučujeme tyto informace vyvěsit na sborových nástěnkách, hovořit o přípravě balíčků s dětmi v besídkách i s dospělými, hovořit o této humanitární pomoci s členy sboru.

    S přáním Božího pokoje za Diakonii Církve bratrské Eva Čenkovičová

Comments are closed.