• PLAVBA ZA POKLADEM ČERNÉHO DELFÍNA

    Jako každý rok, jsme i letos podnikli s naší Archou 14denní letní tábor v termínu od 9. 8. do 23.8. 2008. Tentokrát jsme společně vypluli hledat poklad Černého delfína v počtu 33 dětí a 11 dospělých. Plavba to byla náročná, protože dorostenci museli plnit spoustu nelehkých úkolů v podobě získávání tajných zpráv, stavění lodí nebo museli prokázat své znalosti zeměpisu či Morseovy abecedy.
    Všechna družstva, Žluté hvězdice, Modré kosatky i Zelené chobotnice, denně bojovala o drahocenné body, které jim zajišťovaly náskok před ostatními. A o tom, že to boj opravdu vyrovnaný, svědčí i to, že až do poloviny druhého týdne byl bodový stav družin velmi podobný. Na večerních skupinkách jsme pak s dorostenci procházeli příběhy Daniele.

    Pán Bůh se o nás i ten letošní rok staral úžasným způsobem a to už od prvního dne. … Když jsme se v sobotu dopoledne chystali k odjezdu na tábor, tak pršelo. Když jsme ale dorazili na tábořiště, svítilo sluníčko. Tím to ale neskončilo. Nádherné počasí jsme měli téměř celou dobu, až na pátek a sobotu uprostřed pobytu, kdy se v noci přihnaly přívalové deště s bouřkami. Ale i při tom nás Pán Bůh ochraňoval, protože zprávy, které jsme dostávali od rodičů dětí z Ostravy byly horší, než situace u nás na tábořišti. V noci sice byla silná bouřka, ale vydatné deště netrvaly dlouho, takže i tábořiště brzy vyschlo. Jsem Pánu Bohu moc vděčná, že nás ochraňoval i od úrazů, protože až na pár odřenin a naraženin se nikomu nic nestalo. Jediné co nás trápilo po celou dobu tábora, byly žaludeční potíže, které postihovaly jednoho až dva členy tábora denně. I v tom se ale Bůh postaral o nás vedoucí, protože většina z nás si žaludeční a střevní obtíže odbyla až v sobotu a v neděli doma po příjezdu, takže jsme se na táboře mohli věnovat dětem. 

    Myslím, že jsme všichni prožili krásných 14 dní v přírodě pod Boží ochranou a jsem vděčná, že s námi mohlo jet i spoustu nových dětí nejen ze sborových rodin. Těším se také z toho, že se tento školní rok náš dorost Archa zase rozroste o pár nových členů, kteří už dorostli do dorostového věku a na táboře se projevili jako zdatní táborníci. Jsem moc vděčná i za všechny vedoucí, kteří byli ochotni obětovat 14 dní své dovolené a jet s námi. Byli to: Jirka Fojtík, Lukáš Komárek, Petr Asszonyi z České Skalice, Daniela Trojáčková, Marta Bukáčková, Markéta Vítková z Frýdku a Jana Fojtíková. Vařit nám ochotně jely Noemi Lochmanová, Dáša Asszonyi a Jana Bischofová z České Skalice a na technickou výpomoc jsme měli Filipa Vaška a Petra Bischofa z České Skalice. Velice děkujeme i všem, kteří nám pomohli s odvozem věcí a dětí na tábor a zpět a i vám, kteří jste na nás mysleli na modlitbách.

    Jana Fojtíková

Comments are closed.