• Effatha v Ostravě

    Žalmy 149:1  Zpívejte Hospodinu píseň novou, jeho chválu v shromáždění věrných!

    O víkendu 11. – 12. 9. byla v Ostravě Effatha. Možná si někteří říkáte, co to je? Je to pěvecký sbor CB, ale od těch malých místních se liší dost podstatným rozdílem. Nejedná se o lidi z určitého města, ale z celé České republiky. Zpívají zde lidi z Prahy, Brna, Trutnova, Opavy, Náchoda, Ostravy… a dalších. Z tohoto faktu vypývá další věc, že se tento sbor neschází na častých zkouškách, kde by mohli cvičit. Schází se pouze na 4-5ti zkouškách do roka. A jedna takováto zkouška se konala v Ostravě. Jednalo se o přípravu na vyvrcholení dvouletého cyklu, adventní koncert, který bude 28.11. v Náchodě.

    Součástí koncertu byla také dvě vystoupení, která se svým charakterem značně lišila. První bylo asi půhodinové vystoupení v Hospici k Ostravě-Zábřehu. Nešlo o veřejný koncert, ale o službu lidem, kteří v tomto zařízení pobývají. Po tomto vystoupení jsme se s většinou zpěváků shodli na tom, že to bylo mnohem lepší než vystupovat na veřejném koncertě. Večer 12.9. se konal v naší modlitebně veřejný koncert, kde jsme představili značnou část našeho repertoáru.

    Po koncertě jsme se přesunuli na Hrádek, kde jsme přespali a ještě  zpívali během nedělní dopolední bohoslužby. Více si můžete prohlédnout z připojených fotek.

One Responseso far.

  1. […] Fotky z návštěvy Effathy v Ostravě možno zhlédnout ZDE. […]